Historie

Om Wallmans Dinnerparty

I 2003 indtog Wallmans et af Danmarks største kulturikoner i København; Cirkusbygningen. Allerede i 2004 kunne vi byde de første gæster velkommen til Wallmans Dinnerparty, hvorefter festlighederne hurtigt tog fart.

I dag har vi underholdt mere end 1 million danske og internationale gæster under den store kuppel i Cirkussalen, både private og virksomheder. Hvert år producerer vi et nyt dinnerparty, som spiller torsdag – lørdag fra august til juni.

Dinnerparty – Who says a party can’t have it all?

Wallmans Dinnerparty er Københavns største og festligste begivenhed. Konceptet bygger på at give vores gæster en sjov og uforglemmelig aften med show, middag & natklub, hvor alle sanser bliver stimuleret.

Oplevelsen begynder allerede det øjeblik, du står foran Cirkusbygningen, hvor vi er klar til at byde dig indenfor til en aften fuld af magi, spænding og overraskelser. Aftenen fortsætter inde i den store Cirkussal, hvor du bliver forkælet med en lækker 4-retters middag og et internationalt show fyldt med sang, dans og akrobatik.

Hos Wallmans er der mulighed for at fejre alt lige fra fødselsdag og jubilæum til skilsmisse. MEN der behøves ikke altid at være en grund til at feste; vi er altid klar til at byde og din kæreste, søskende eller kollegaer velkommen.

Showet kulminerer i en kæmpe finale, som er den perfekte overgang til festen i natklubben, hvor du kan danse og nyde en lækker cocktail i baren. Fredage og lørdage er der DJ, der spiller de allerstørste hits fra 80’erne og 90’erne og op til i dag.

Wallmans Group

Vi er en del af Wallmans Group, der i næsten 50 år har været både ideudvikler og igangsætter i den svenske underholdningsbranche. Siden 1960’erne har Wallmans arrangeret koncerter med artister som bl.a. Rolling Stones og The Beatles, men har efterfølgende taget skridtet videre og udviklet sit helt eget underholdningskoncept; Et højt eftertragtet koncept, der sidenhen har spredt sig til både Norge og Danmark.

Moment Group

Wallmans Group, tidligere Wallmans Nöjen, hører under Moment Group, som er en af Skandinaviens førende aktører inden for underholdningsbranchen. Hele gruppen genererer oplevelser til hele 2 millioner gæster årligt. Moment Group opererer i Göteborg, Stockholm, København, Oslo, Hamborg, Falkenberg og Växjö.

Om Cirkusbygningen

Wallmans har som sagt været indlogeret i Cirkusbygningen siden 2003. Siden da har bygningen gennemgået en meget nænsom modernisering. De gamle stalde er nu indrettet som selskabslokaler, og elefantgangen og stalden er blevet til restaurantkøkkenet, imens abeburet og sadelmagerens lokaler er lavet om til artisternes loger. Meget er forandret bag scenen, men foran vil publikum opleve, at Cirkusbygningen næsten ligner sig selv.

Som en del af Cirkusbygningen ønsker vi at bygge videre på de traditioner, som allerede findes i den ikoniske bygning og tilføre nye skikke, – masser af både store, sjove, gode og underholdende oplevelser.

Historien om Cirkusbygningen (kort fortalt)

Cirkusbygningens historie går helt tilbage til 1884, da den københavnske tømrermester Fritz Petersen erhvervede grunden i Jernbanegade, med tanke på at bygge Europas første cirkusbygning af sten. Cirkusbygningen blev herefter opført efter en tegning af arkitekt H.V, Brinkopff, og selvom tømrermesteren gik fallit undervejs, lykkedes det alligevel at færdiggøre byggeriet, som blev indviet i 1886 ved en stor folkefest.

Bygningen blev byens varetegn og var i mange år hjemsted for store cirkusoplevelser med datidens cirkuskonger Ernst Renz, Albert Schumann og til sidste Eli Benneweis.

Andre arrangementer

I dag bliver bygningen primært brugt af Wallmans Dinnerparty, men det er langt fra det eneste der sker i bygningen. Cirkusbygningen huser årligt mange arrangementer, private såvel som erhvervsorienterede.

Bygningen har dannet ramme for mange af byens helt store kulturbegivenheder, som bl.a. tæller, tv-shows som eksempelvis Dansk Melodi Grand Prix og Danish Rainbow Awards og ikke mindst koncerter og shows med navne som Victor Borge, Miles Davies, Tony Bennet, Bryan Ferry, Mike Tyson, Kevin Magnussen, Ole Henriksen og Grevinde Alexandra m.fl.

”Det er en stor glæde i dag, at se Cirkusbygningen nænsomt ændret af Wallmans til et pompøst showroom med respekt for de gamle dyder og fuld af aktiviteter – Bygningen lever”

Nelly Jane Benneweis