Om Wallmans

cirkusbygningen

I næsten 50 år har Wallmans Nöjen været både ideudvikler og igangsætter i den svenske underholdningsbranche. Siden Wallmans i 1960’erne arrangerede koncerter med Beatles og Rolling Stones, har koncernen udviklet sit helt eget underholdningskoncept, – et koncept der betragtes som “branchens bedste varemærke”, og som i løbet af de seneste ti år har bredt sig fra Stockholm til Oslo, og senest til København. Siden 2009 har Wallmans Nöjen været en del af koncernen Moment Group.

Den perfekte aften ude – helt uden planlægning! Dinnerparty, en gennemført konference eller en professionelt iscenesat event, hvor alt og alle klapper. Wallmans i Cirkusbygningen er restaurant, underholdning og natklub under ét tag. Her starter festen i døren og slutter først, når I skal hjem. Til priser, der er en del af fornøjelsen.

CIRKUSBYGNINGENS HISTORIE

Cirkusbygningens historie går helt tilbage til 1884, da den københavnske tømrermester Fritz Petersen erhvervede grunden i Jernbanegade for et meget stort beløb, med tanke på at opføre byens første grundmuret cirkus. Han allierede sig med arkitekten H. V. Brinckopff, men selvom tømrermesteren gik fallit undervejs, lykkedes det alligevel at færdiggøre byggeriet som blev indviet i maj 1886 ved en stor folkefest. Bygningen blev med sin særegne arkitektur byens smukke vartegn og var i mange år hjemsted for store cirkusoplevelser med datidens cirkuskonger Ernst Renz, Albert Schumann og tilsidst Eli Benneweis.

I foråret 1914 styrtede bygningen sammen som følge af en brand og blev derefter genopbygget.

Cirkusbygningen

CIRKUSBYGNINGEN I DAG

I en grundig renovering i 1982 fremhævede man bygningens smukke arkitektur med den enorme kuppel, de buede gange, den festlige foyer, de kulørte sæder og den særlige cirkusatmosfære understreget af arkitekt Verner Pantons helt unikke farvevalg. Sådan har bygningen fremstået i de sidste tyve år, hvor Cirkusbygningen har dannet ramme for mange af byens helt store kulturbegivenheder, som bl.a. tæller publikumssucces’er som musicalen Hair, balletten Dødens Triumf, tv-shows som f.eks. Dansk Melodi Grand Prix og Grammy-uddelinger samt ikke mindst en lang række shows og koncerter med store navne som Victor Borge, Shirley Bassey, Keith Jarrett, Miles Davies, Dionne Warwick, Tony Bennett, Bryan Ferry, Dexter Gordon og mange flere.

Siden Walllmans Nøjen overtog Cirkusbygningen i januar 2003 har bygningen gennemgået en meget nænsom modernisering. De gamle stalde er nu indrettet som henholdsvis restaurantkøkken og selskabslokaler, mens kunstnernes garderobe har indtaget elefantgangen. Meget er forandret bag scenen, men foran vil publikum opleve, at Cirkusbygningen næsten ligner sig selv.

Også i fremtiden skal Cirkusbygningen være københavnernes foretrukne mødested, hvad enten man planlægger en intim middag eller en stor familiefest. Wallmans ønsker at bygge videre på de traditioner, som allerede findes i den gamle bygning og tilføre nye oplevelser, – masser af både store, sjove, gode og underholdende oplevelser!

Det er en stor glæde i dag, at se Cirkusbygningen nænsomt omændret af Wallmans til et pompøst showroom med respekt for de gamle dyder og fuld af aktiviteter – Bygningen Lever.
– Citat Nelly Jane Benneweis